Rozsvícení vánočního stromečku

16.12.2010 17:24

Několik let je v naší malé vesničce tradice, že se před Vánoci scházíme u kapličky, abychom společně rozsvítili stromeček. Největší zážitek to je samozřejmě pro děti, které jsou nadšené nejen z rozsvíceného stromečku a ozdob na něm, ale také ze sladkostí, které pro ně přichystali místní.
Letos bylo rozsvěcování poněkud mrazivé a zasněžené, přesto jsme vydržely skoro hodinu. Verunka byla nadšená více než ze stromečku, z lidí, kteří se tam sešli. Strkala do nich a chtěla se s nimi "bavit", má ráda ruch kolem sebe.
Rozsvícení stromečku je také jedna z mála příležitostí, jak si prohlédnout kapličku Panny Marie Zbraslavské. Na tak malou vesničku je u nás celkem dost historických památek.

Setkání u stromečku mě maličko předvánočně naladilo, začínám se těšit na Vánoce. I když Verča Vánoce nechápe, věřím, že bude mít radost ze stromečku i z dárků pod ním a Vánoce si společně užijeme.

Doufám tedy, že nebude mít největší radost z ozdob na stromečku jako loni a z výzdoby nám něco zbyde. Letos budou pouze dřevěné a korálkové ozdoby. Pro jistotu.

 

 

—————

Zpět