Hipoterapie - jak nám pomohla?

15.04.2010 18:12

Hipoterapie - léčba koněm

Hipoterapie je léčebná metoda, která se zaměřuje na terapii pohybových poruch. Využívá se trojrozměrného pohybu koňského hřbetu k ovlivnění neuromuskulárních funkcí člověka. Pohyb koně v otevřeném prostoru dále příznivě působí na  rovnováhu, koordinaci, orientaci v prostoru, vytrvalost a psychiku. K hipoterapii je nutné doporučení lékaře.

Více o hipoterapii se dočtete zde:

https://www.os-svitani.cz

https://www.equichannel.cz/lecba-konmi-1-co-je-to-hiporehabilitace 

https://epona.hipoterapie.cz/

https://www.baneta.webnode.cz

 

Na hipoterapii jezdíme s Verunkou již čtvrtou sezónu jednou týdně. V začátcích nedokázala sedět na koni sama, nebyla zpevněná a neměla tolik potřebnou rovnováhu. Nebyla ukázněná, předkláněla se, nebo zakláněla, nechtěla se držet a zajímalo ji vše jiné, než jízda na koni.

Časem se zklidnila a výrazně zpevnila, na koníkovi už dokáže sedět sama. Je ukázněná a jízdu si užívá.

Na konci terapie si koníka vždy pohladí a když nezapomenu přinést, tak mu dáme nějakou dobrůtku. Mrkvičku nebo jablíčko má moc rád.

 Na koníka jezdíme moc rády, aspoň má Verunka nějakou zálibu, které se společně můžeme věnovat. Mimochodem, já na koni nikdy neseděla, to je ostuda, že?

 

rok 2010

 

rok 2009

 

rok 2008

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Hipoterapie - jak nám pomohla?

Datum: 01.05.2010

Vložil: Agnes

Titulek: koně

Já Vás asi znám podle vidění. Se synem jsem začala letos jezdit na hipoterapii a myslím, že se tam potkáme. Jezdíme v úterý. Já mám 10syna Lukáše. Jezdíme na Banetě.

Odpovědět

—————

Datum: 03.05.2010

Vložil: Eva

Titulek: Re: koně

Určitě se známe, jezdíme také v úterý po půl čtvrté. Jsem ráda, že jsme se tu spolu potkaly :)

Odpovědět

—————

Datum: 21.04.2010

Vložil: Eva

Titulek: :)

Včera jsme byly opět na koníkovi a Verča dělala při jízdě pěkné blbiny, takže to máme, Lucko, asi jak se vyspí. Ale celkově je lepší.

Odpovědět

—————

Datum: 18.04.2010

Vložil: Tuška

Titulek: Gratuluju!

Verča se krásně drží! Krásně sedí sama! Super! Jsou to milé a potřebné pokroky, že? Ninda sedí taky sama, ale občas se ulejvá a opírá se vzadu o ruce nebo se předklání ... tak ji musíme rovnat :o)

Odpovědět

—————