Alternativní myš s externími tlačítky

29.04.2010 10:33

  

Včera jsem Verunce objednala alternativní myš s externími tlačítky od firmy Petit o.s. Měly jsme možnost ji vyzkoušet loni, kdy nám ji zapůjčilo Středisko rané péče. Mám z toho dobrý pocit, určitě jsem udělala dobře a snad to Verunce v jejím vývoji pomůže.

Verunka velmi ráda sleduje dětské programy na notebooku a má snahu zmáčkout klávesu. Občas jí vedu prstík, aby si to správné tlačítko zmáčkla sama. Má velkou radost, když se jí to podaří a naskočí nový obrázek.

Tato adaptovaná myš je nejlevnějším řešením, stojí 1300 Kč. Jinak je možnost koupit adapér se spínačem, ale to vyjde cenově o dost dráž.

Více se dozvíte na https://www.petit-os.cz

Adaptovaná myš
Adaptovaná myš
Tuto myš můžete použít na programy, které lze ovládat pomocí jedné, nebo dvou kláves, kdy klávesa Mezerník slouží pro posun kurzoru a klávesa Enter pro potvrzení výběru. Princip upravené myši spočívá ve vyvedení pravého i levého tlačítka do externích spínačů. Rezidentní program MyšMaš pak přiřadí levému tlačítku myši funkci Enter a pravému tlačítku funkci Mezerník. Při přepnutí nebo vypnutí programu má myš své standardní funkce.
Takto upravenou myš mohou používat i ti, kteří nezvládají klikat standardními myšími tlačítky.
Manuál k programu MyšMaš si můžete přečíst a stáhnout zde

—————

Zpět


Diskusní téma: Alternativní myš s externími tlačítky

Datum: 30.04.2010

Vložil: Eva

Titulek: :)

Lucko, není zač. Napadá mě spousta věcí, jak ji využijeme, tak doufám, že se nám bude dařit. Určitě o tom napíšu :)

Odpovědět

—————

Datum: 29.04.2010

Vložil: Lucka a Justýnka

Titulek: myš

Evi,myš vypadá moc hezky,určitě se bude Verunce moc líbit a bude si hezky sama klikat...Je to šikulka:-)Také o ní uvažuju,díky za super tip:-)

Odpovědět

—————